NIENDE APRIL: Jan Erik Vold

Andre Historier har gleden av å informere om at Jan Erik Vold, en av våre mest folkekjære poeter, kommer for å opptre hos oss tirsdag den 9. april. Vold har lenge vært opptatt av det sterke vennskapet mellom forfatteren Gunvor Hofmo og østerriksk-jødiske Ruth Maier, en relasjon som skal ha preget Hofmos liv og diktning sterkt. Vennskapet mellom de to unge poetene tok til i 1940, året etter at Ruth kom som flyktning til Norge, og varte inntil Ruth ble arrestert og sendt til en tidlig død i Auschwitz i 1942.

I 2007 redigerte Vold den første utgivelsen av Ruth Maiers dagbøker. På forsiden av bøkene stod det «Skal ikke brennes». Vi ser frem til å høre Jan Erik Vold tirsdag den 9. april under parolen NIENDE APRIL!
 
 
 
 
Nederst et lite youtube-utdrag der Jan Erik Vold leser utdrag fra diktsamlingen kykelipi:

This entry was posted in Andre Historier. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.