NIENDE APRIL: Amir Mirzai

Amir Mirzai har en fantastisk og mangefarget historie som opprører, revolusjonær, offiser og gategutt i Iran. Amir kom til Norge som FN-flyktning i 1987 og har ikke vendt tilbake til hjemlandet siden. Den 9. april vil han fortelle førstehåndsberetninger fra den iranske revolusjonen i 1979, da han selv var 19 år. En revolusjon han selv har uttalt var «en allianse mellom testeronsprengte tenåringer og maktkåte prester». I tillegg til bakgrunnen fra det iranske flyvåpenet, har Amir også vært mangeårig journalist i Klassekampen og opptrådd som forteller på flere scener.

Hårfarge Det var en gang brunt.
Hva drømmer du om? Har sluttet å drømme, bare nyter det som det er.
Hva slags følelser kommer opp i deg når du hører ordet scrapbooking? Bookopphoggeri.
Du vinner 40.000 på Bjerke Travbane. Hva bruker du pengene på? Reiser.
Tidenes største helt/forbilde?

Hva er det første du tenker når vi sier «9. april»? Sommeren nærmer seg.
Hvis du sammenligner din personlige livshistorie med Norges nyere historie, hvilken merkedag eller hendelse vil tilsvare «9. april» i ditt liv? September 1980 når Irak okkuperte store deler av Iran. April 2003 når det irakiske militæret begynte å kollapse og amerikanske styrker invaderte Baghdad.
Klarer du å skille ut et hverdagslig minne fra en 9. april (+/-) fra barndommen din? Verste dagen på skolene i Iran etter 17 skolefrie dager med nyttårsfeiring, starter skolene igjen. Og der venter hard straff for de som ikke har gjort sine lekser, jeg var alltid blant dem.

This entry was posted in Andre Historier. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.