NIENDE APRIL: Charlotte Øster

Charlotte Øster, en sprudlende forteller og medlem av gruppen Fortellerhuset, kommer tilbake til Andre Historier under parolen NIENDE APRIL. Sist vi lyttet til henne var under temaet 8. KLASSE. Mon tro hva slags historier hun drar frem fra skjulte rom og kister denne gang?

Les hva Charlotte svarer på spørsmålene våre!

Hårfarge Rødbrun.
Hva drømmer du om? Fred på jord + global oppvåkning og handlekraft når det gjelder klima.
Hva slags følelser kommer opp i deg når du hører ordet scrapbooking? Elendig samvittighet overfor barna som jeg aldri har klart å lage noen album til. Har bare laget til førstemann.
Du vinner 40.000 på Bjerke Travbane. Hva bruker du pengene på? Burde sikkert gitt dem til noen mer trengende, men akkurat nå tenker jeg gjeld og interrail.
Tidenes største helt/forbilde? Jesus, Gandhi og andre som klarer å sette seg selv til side for det større bilde (ulik meg som vil nedbetale gjeld og reise på interrail).

Hva er det første du tenker når vi sier «9. april»? Marsjerende soldater i sort/hvittbilde. Radioavisen som forteller med høy og skarp stemme om Tysklands invasjon.
Hvis du sammenligner din personlige livshistorie med Norges nyere historie, hvilken merkedag eller hendelse vil tilsvare «9. april» i ditt liv? Kan ikke sammenlignes og tilhører vel mer en kollektiv livshistorie enn personlig, men 22. juli 2011 er den datoen som skapte et så stort jordskjelv og ristet meg så grundig at for meg, og mange andre, ble det også personlig.
Klarer du å skille ut et hverdagslig minne fra en 9. april (+/-) fra barndommen din? Jepp. Hjemme hos min daværende bestevenninne (jeg var ikke så trofast den gangen) viste hennes engasjerte far (og nasjonalist tror jeg i ettertid) oss bilder i et leksikon fra okkupasjonen. Han fortalte om «Besse» (hans far) som var i motstandsbevegelsen.

This entry was posted in Andre Historier. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.